Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@07:55:20 GMT

با این روش ها سرفه کودکان را درمان کنید

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۷۱۵۲

با این روش ها سرفه کودکان را درمان کنید

درمان سریع و خانگی سرفه کودکان عوامل سرفه کودکان سرماخوردگی و عفونت رفلاکس اسید معده آسم آلرژی و حساسیت سیاه سرفه سایر دلایل سرفه کودکان چگونه سرفه کودکان را در خانه درمان کنیم؟ سوپ مرغ لیمو عسل پیاز بادام نوشیدن آب استراحت کردن درمان سریع و خانگی سرفه کودکان

به گزارش اقتصاد آنلاین، سرفه عوامل و دلایل مختلفی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب علاوه بر ذکر چند مورد از عوامل رایج سرفه کودکان، روش هایی برای درمان آن نیز ارائه می‌شود.

عوامل سرفه کودکان

کودکان به دلیل آسیب پذیری دستگاه تنفسی شان ممکن است در معرض عوامل بیشتری برای ابتلا به انواع سرفه باشند. برخی از عواملی که ممکن است باعث بروز سرفه در کودکان شود به شرح زیر است:

سرماخوردگی و عفونت

عفونت های ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا می‌تواند منجر به ابتلا به سرفه مزمن در کودکان شود. سرماخوردگی می‌تواند عامل سرفه های شدید و خفیف باشد. آنفولانزا نیز باعث بروز سرفه های خشک و شدید می‌شود.

این عفونت های ویروسی را نمی‌توان با آنتی بیوتیک ها درمان کرد و نیاز به درمان با سایر داروها دارند.

رفلاکس اسید معده

علائم مختلفی که به دلیل رفلاکس اسید معده ممکن است نمایان شود شامل سرفه، استفراغ و حالت تهوع، احساس مزه ناخوشایند در دهان یا اصطلاحا ترش کردن و احساس سوزش در ناحیه سینه است.

معده برای هضم غذا، اسیدی ترشح می‌کند. ساختار دستگاه گوارش به‌گونه‌ای است که نباید این اسید به طرف بالا و مری برود. اگر این اتفاق به دلایل مختلف روی دهد، علائم ناشی از آن بروز می‌کنند.

درمان سرفه ناشی از رفلاکس اسید به سن کودک، وضعیت سلامتی او و سایر مسائل بستگی دارد. اما معمولا این درمان سه مرحله کلی دارد:

1- حذف غذاهای تحریک کننده از رژیم غذایی کودک. خوراکی هایی مانند شکلات ها، نعناع، غذاهای تند یا سرخ شده، غذاهای چرب و نوشابه های شیرین و حاوی کافئین.

2- خوردن غذا دو ساعت پیش از خواب.

3- صرف وعده‌های غذایی کوچک.

در صورتی که رفلاکس اسید در کودک شما نگران کننده و مزمن است حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

آسم

تشخیص آسم کمی دشوار است چرا که علائم آن در هر کودک با کودک دیگر تفاوت دارد. اما سرفه های همراه با خس خس که هنگام شب بدتر می‌شوند یکی از چندین علائم آسم است. سرفه در خواب نیز یکی دیگر از علائم مهم ابتلا به آسم است.

علامت دیگر نیز می‌تواند سرفه به هنگام فعالیت فیزیکی یا بازی کردن کودک باشد.

پیش از درمان آسم باید علت و عامل ابتلا به آن مشخص شود. سپس باید از برخورد با موارد تحریک کننده مانند آلودگی هوا، دود و بوی عطر خودداری شود. لازم به ذکر است در صورت مشاهده علائم احتمالی آسم در کودکان حتما باید به پزشک مراجعه شود.

آلرژی و حساسیت

آلرژی می‌تواند باعث ابتلا به سرفه مزمن شود. همچنین خارش گلو، آبریزش بینی، جاری شدن اشک، گلودرد یا جوش های پوستی شود. ابتلا به آلرژی فصلی ممکن است در فصل های بهار، تابستان و پاییز برای کودکان اتفاق بیفتد.

برای تشخیص نوع آلرژی کودک باید به پزشک مراجعه شود تا تست‌های لازم انجام گیرد. پس از مشخص شدن نوع آلرژی از پزشک بخواهید تا آلرژن هایی را که باید از آن‌ها اجتناب کرد لیست کند.

آلرژن ها یا موارد حساسیت زا می‌تواند شامل غذاها، آلودگی هوا، شوره حیوانات خانگی و گرد و غبار باشد.

درمان آلرژی علاوه بر روش های خانگی، با داروهای پزشکی نیز میسر است.

سیاه سرفه

سیاه سرفه یک بیماری عفونی است که مشخصه بارزش سرفه های پیاپی است. این سرفه ها به قدری شدید است که نفس بیمار بند می‌آید و نفس کشیدنش با صدا همراه می‌شود.

علائم دیگر سیاه سرفه شامل آبریزش بینی، عطسه و تب پایین نیز می‌شود.

سیاه سرفه یک بیماری مسری است اما با واکسیناسیون می‌توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد. همچنین درمان سیاه سرفه با آنتی بیوتیک ها انجام می‌شود.

سایر دلایل سرفه کودکان

ممکن یک کودک به دلیل عادتی که بعد از سرماخوردگی همراه با سرفه پیدا کرده است به سرفه کردن ادامه دهد.

گیر کردن غذا و یا شیء خارجی در گلوی کودک نیز باعث سرفه او می‌شود.

قرار گرفتن در معرض عوامل تحریک کننده مانند آلودگی هوا، دود سیگار و آتش می‌تواند موجب سرفه کودک شود.

چگونه سرفه کودکان را در خانه درمان کنیم؟

برای درمان سرفه روش های بسیاری وجود دارد اما هیچ درمان خانگی قطعی نمی‌توان برای آن پیدا کرد. در این مطلب چند روش برای درمان سرفه کودکان در خانه ارائه می‌شود.

سوپ مرغ

هر نوع آش و سوپی می‌تواند برای بهبود حساسیت گلو و رفع سرفه موثر باشد. اما سوپ مرغ به دلیل آن‌که سرشار از پروتئین است می‌تواند به‌عنوان یک معجزه برای درمان سرفه به حساب آید.

سوپ مرغ دارای خاصیت ضد التهابی نیز هست. این سوپ می‌تواند علائم سرماخوردگی را تسکین دهد، تنگی نفس را از بین ببرد و گلودرد را کاهش دهد.

لیمو

انواع لیمو خاصیت درمانی بی‌نظیری دارند و توان سیستم ایمنی بدن را در مقابل بیماری ها تقویت می‌کنند.

ترکیب لیمو و عسل می‌تواند تاثیر بسیار خوبی در درمان سرفه کودکان بگذارد. همچنین می‌توانید به کودکان بخشی از لیمو و آب آن را بدهید. چشیدن لیمو هم می‌تواند به درمان سرفه کودک کمک کند.

عسل

بهترین درمان سرفه کودکان استفاده از عسل است. عسل خاصیت ضد میکروبی دارد و می‌تواند برای درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار گیرد. خوردن عسل، موثرترین راه برای درمان سرفه بچه ها است.

طعم شیرین عسل نیز به ترشح بزاق دهان کمک می‌کند. بزاق بیشتر باعث کاهش مخاط می‌شود.

برای آن‌که طعم و اثر عسل بیشتر شود، یک قاشق سوپ خوری از آن را در آب گرم حل کنید. سپس کمی لیموی تازه یا آب لیمو در آن بریزید و هم بزنید. به کودک اجازه دهید تا این معجون دلپذیر را مزه مزه کند.

لازم به گفتن است که از دادن عسل به کودکان زیر یک سال خودداری کنید.

پیاز

یکی از راحت ترین روش ها برای درمان سرفه کودک، استفاده از پیاز است. تنفس بخور پیاز می‌تواند در درمان سرفه کودک بسیار موثر باشد.

همچنین می‌توان یک قاشق چای خوری عسل را با نصف قاشق چای خوری از پیاز رنده شده ترکیب کرد. خوردن دو بار در روز این ترکیب می‌تواند سرفه کودک را تسکین دهد و سوزش گلو را کم کند.

با استفاده از چای، تکه‌های پیاز پخته شده و عسل می‌توان یک شربت سرفه درست کرد. این شربت برای درمان سرفه خشک کودکان موثر است.

بادام

شاید تصور اینکه بادام هم می‌تواند در درمان سرفه مفید باشد کمی دور از ذهن به نظر بیاید. اما این موضوع واقعیت دارد.

شما می‌توانید پنج عدد بادام را به مدت 8 تا 10 ساعت در آب بخیسانید. سپس با اضافه کردن چند قاشق چای خوری کره، یک خمیر درست کنید. خوردن این خوراک تا دو یا سه بار در روز می‌تواند سرفه بچه ها را به‌طور طبیعی و در مدت زمان کوتاهی برطرف کند.

نوشیدن آب

یکی از ابتدایی‌ترین روش ها برای رفع سرفه آن است که کودکتان آب فراوان بنوشد. نوشیدن آب باعث مرطوب شدن و در نتیجه تسکین و آرامش گلو می‌شود.

همچنین درصورتی‌که غذا در مجرای گلوی او گیر کرده باشد، با نوشیدن آب پایین می‌رود و عامل سرفه حذف می‌شود.

استراحت کردن

بدن به هنگام استراحت سریع تر بهبود می‌یابد. در صورتی که کودکتان دچار سرفه مزمن شده است، به او یک روز در خانه استراحت دهید.

استرس کارهای مدرسه یا عزیمت به آنجا و آلرژن ها و مواد حساسیت زایی که در بیرون از خانه وجود دارند ممکن است باعث تشدید سرفه های کودک شود. ضمن اینکه ممکن است همراه با سرفه، میکروب ها را در فضا پخش کند و باعث بیمار شدن سایر بچه ها شود. بنابراین بهتر است کودکتان در خانه استراحت کند.

 

منبع: airtouch لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر سرفه درمان سرفه اخبار سلامت سرفه کودکان اخبار مرتبط این شربت سرفه را درمان می کند؟! ۱۴۰۰/۱۱/۱۹ درمان سرفه کودکان با این روش ۱۴۰۰/۱۱/۱۸ بهترین دارو برای رفع سرفه ۱۴۰۰/۱۰/۱۲ درمان سرفه خلط دار با درمان‌های خانگی ۱۳۹۶/۱۰/۷ این گیاه سرفه را درمان می کند ۱۴۰۱/۲/۲۵ هشدار وزارت بهداشت درباره شیوع سرخک ۱۴۰۱/۱/۱۵ آخرین ویدیو ها حمله مرد تبر به دست در لیگ کشتی ایران + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۵ ۱۷:۱۴ فحش رکیک عادل فردوسی پور به مهدی طارمی! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۵ ۱۶:۴۰ آموزش خرد کردن پیاز بدون اشک ریختن + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۵ ۱۶:۳۸ حال آشفته شهاب حسینی در محرم + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۱۵ ۱۶:۲۳ قیمت دارو نباید از قیمت مصوب شهریور ۱۴۰۰ بیشتر شود ۱۴۰۱/۰۵/۱۵ ۱۵:۵۱ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۸:۰۱ با این روش ها سرفه کودکان را درمان کنید ۱۸:۰۰ رشد سالانه دهه ۸۰ برابر ۱۴.۸ درصد، دهه ۹۰ فقط ۲.۱! / ۶ گروه ۸۰ درصد ارزش افزوده صنعت را تولید کردند ۱۸:۰۰ قیمت تلویزیون تی سی ال (جدول) ۱۷:۵۵ هزینه تبلیغات در اینستاگرام رونالدو و مسی چقدر است؟ ۱۷:۴۴ با این حرکات کششی از ماساژ بی نیاز شوید ۱۷:۳۴ ایران در لیست ۱۰ کشور با بالاترین نرخ تورم ۱۷:۳۱ کشاورزان، برنج خود را نمی فروشند! / شهریور ماه بهترین زمان خرید برنج ایرانی ۱۷:۲۹ هشدار به زنان باردار؛ در مصرف این مواد گیاهی احتیاط کنید ۱۷:۲۱ مروری بر ارز دیجیتال بانک مرکزی نیجریه ۱۷:۱۶ خرما و شیر؛ معجونی برای لاغری + روش ۱۷:۱۳ چین مانور نظامی جدیدی کلید زد ۱۷:۰۰ سخنگوی قوه قضائیه بر جمع آوری سگ های ولگرد تاکید کرد ۱۶:۵۴ امسال کمبود کتب درسی نداریم ۱۶:۴۴ مقصر متروپل چه کسی بود؟ ۱۶:۴۱ کاهش سه میلیونی قیمت خودروی بدون قرعه کشی در روز نیمه تعطیل بازار +جدول قیمت ۱۶:۳۸ آموزش خرد کردن پیاز بدون اشک ریختن + فیلم ۱۶:۲۳ مراسم سنتی مشعل گردانی نجفی های مقیم قم + عکس ۱۶:۱۹ برج میلاد تعطیل شد ۱۶:۱۶ همسر وهب نصرانی کیست؟ ۱۶:۱۰ گرمای هوا در تهران ادامه می یابد؟ ۱۵:۵۱ قیمت دارو نباید از قیمت مصوب شهریور ۱۴۰۰ بیشتر شود ۱۵:۴۸ خطرات مرگبار علائم التهابات مفصلی که باید جدی بگیرید ۱۵:۴۶ پیام سرپرست بانک به مناسبت سالروز تاسیس بانک توسعه تعاون ۱۵:۴۵ جزئیات نحوه انتخاب رشته داوطلبان کنکور ۱۴۰۱ ۱۵:۳۵ نحوه محاسبه مهریه تغییر می کند؟ ۱۵:۲۱ تورم بیش از ۹۷ درصدی قیمت تولیدکننده گاوداری­‌های صنعتی ۱۵:۱۹ میانجی گری ترکیه برای حل و فصل جنگ اوکراین ۱۵:۱۳ ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارات سیل به کشاورزی کشور ۱۵:۱۱ ‌چرا نوشیدن قهوه از ظهر به بعد اشتباه است؟ ۱۵:۱۰ سلامی: اسراییل تاوان سنگین بابت جنایت اخیر خواهد داد ۱۵:۰۹ قدردانی از حضور و امدادرسانی شرکت مس در مناطق سیل زده کرمان ۱۵:۰۸ ارزش معاملات هفتگی بورس کالا به حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان رسید ۱۵:۰۳ صندوق تثبیت پولدار شد ۱۴:۵۵ رشد قابل توجه نقل و انتقالات کاردانو ۱۴:۴۶ مرز تجاری شلمچه تاسوعا و عاشورا بسته است ۱۴:۴۵ آخرین آمار کرونا در ایران / ۶۱ نفر فوت شدند ۱۴:۴۳ آیین سنتی سینی گردانی حضرت قاسم (ع) + عکس ۱۴:۳۶ معرفی ۷ دعای مهم در زیارت عاشورا ۱۴:۳۲ دلیل اختلاف قیمت مسکن اعلامی مرکز آمار و بانک مرکزی مشخص شد ۱۴:۲۵ نقاشی هایی که ناصرالدین شاه و رضاخان پاره می کردند! ۱۴:۲۲ همایش شیرخوارگان حسینی(ع) + عکس ۱۴:۲۰ با یکبار پلک زدن چه اتفاقی در جهان می افتد؟ + فیلم ۱۴:۰۸ ادامه مذاکرات برای دومین بار در سطح کارشناسی ۱۴:۰۶ چگونه از کارت بانکی اجاره ای کلاهبرداری می شود؟ ۱۴:۰۵ معاون اول قوه قضائیه: نباید در عزاداری ها بدعت انجام شود ۱۴:۰۵ قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و ارز پانزدهم مرداد ماه / لیر گران شد ۱۴:۰۴ اعجاز پیاز خام در جلوگیری از لخته خون ۱۴:۰۱ فروش خودروهای بنزینی تا ۱۵ سال دیگر ممنوع می شود ۱۴:۰۰ فوتبالیستی که برادرش را به جای خودش به عروسی فرستاد ۱۳:۵۸ جنگ دلار و ریال در منطقه شاخص کل / بورس امروز یک نکته جذاب داشت اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرفه درمان سرفه اخبار سلامت سرفه کودکان درمان سرفه کودکان سرفه کودکان درمان سرفه کودک برای درمان سرفه رفلاکس اسید ارز دیجیتال سیاه سرفه نوشیدن آب سرفه ها فیلم ۱۴ سوپ مرغ روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۷۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ هزار کودک خیابانی در تهران

آفتاب‌‌نیوز :

سید علی کاظمی درباره کاهش آسیب‌ها برای کودکان خیابانی یا در موقعیت خیابان گفت: این کودکان شرایط متنوع و مختلفی دارند و طبق برنامه‌ریزی دادستانی تهران یک طرح در سه ماهه پایانی سال برای این کودکان اجرا شد.

وی ادامه داد: ابتدا کودکان کار و خیابان سرشماری شدند؛ البته هیچگاه نمیتوان ادعا کرد که آمار دقیقی از تعداد کودکان خیابانی وجود دارد و در هیچ کشوری هم اطلاعات کاملی در این زمینه نیست اما مطابق سرشماری که انجام شد و این آمار توسط سرشماری شهرداری اعلام و چشم‌اندازی در این خصوص ارائه شد و بعد از اینکه به مرحله اجرای طرح وارد شدیم، آمارها حاکی از صحت اطلاعات سرشماری بود.

کاظمی اضافه کرد: طرح شناسایی و ساماندهی کودکان کار و خیابان ابتدا با چهار ون آغاز شد و اکنون به ۲۲ ون افزایش یافته است. در این زمینه طرح آزمایشی اجرا شد و پس از آن طرح عملیاتی کلید خورد که در نتیجه آن تا پایان سال گذشته حدود هزار کودک شناسایی و مورد حمایت قرار گرفتند.

معاون وزیر دادگستری با تاکید بر رویکرد خانواده محوری در حمایت از کودکان کار و خیابان افزود: فرآیندهای حمایت از این کودکان دارای پیچیدگی‌های بسیاری است؛ فرایندها شناسایی و اقدامات اجرایی انجام شده است و در سال جاری دستورالعمل جامع تدوین خواهد شد و در قالب رهنمود ملی منتشر می‌شود.

معاون وزیر دادگستری درباره اجرای طرح‌های حمایتی برای کودکان بازمانده از تحصیل این موضوع را از اولویت‌های مرجع ملی حقوق کودک در سال جاری برشمرد و افزود: آنچه در طرح ساماندهی و حمایت از کودکان کار و خیابان دریافتیم این بود که اگر این کودکان در مدارس باشند هیچگاه گرفتار خیابان نخواهند شد؛ بنابراین با خانواده کودکان ارتباط برقرار کردیم و ضرورت ادامه تحصیل کودکان را مورد تاکید قرار دادیم.

کاظمی ادامه داد: برآوردهای اولیه این بود که کودکان به دلیل فقر در خیابان هستند اما با بررسی‌های بیشتر و دقیق‌تر دریافتیم که علت حضور کودکان به‌ویژه اتباع این است که چون مدرسه نمی‌روند خانواده با وجود توانایی در تامین هزینه‌های کودک اما ترجیح می‌دهد که او بیکار نباشد و کار کند در صورتی که اگر در مدرسه باشند موضوع کودکان کارو خیابان هم حل خواهد شد.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک افزود: سعی داریم تا با حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل، عدالت اجتماعی و بازماندگی از تحصیل را کم کنیم و در این زمینه شاخص‌های جدیدی تدوین شده است و همکاری خوبی با وزارت آموزش و پرورش انجام دادیم و باید برنامه‌ها و سیاستگذاری ها به‌گونه‌ای باشد که کودکی در ساعات آموزش در خیابان یا منزل نباشد.

وی اضافه کرد: بررسی موضوع کودکان بی‌هویت، ساماندهی فرایندهای اجرایی و بودجه‌ریزی حقوق کودکان، پیگیری مطالعات حقوق کودک، نقش تغییرات اقلیمی و تاثیر بر حقوق و رفاه کودک، علت طرد کودکان و سقط جنین از جمله موضوعاتی است که در سال ۱۴۰۳ به عنوان اولویت‌های مرجع ملی حقوق کودک در دست بررسی قرار دارد تا راهکارهای حل برای برخورد با مشکلات کودکان در این حوزه‌ها را شناسایی کنیم و ورود جدی داشته باشیم همچنین برنامه جامع استان‌ها در زمینه حقوق کودک تدوین خواهد شد و در کنار موارد یادشده اصلاح قوانین و مقررات مربوط به کودکان و نوجوانان را در دستور کار داریم تا به قانون جامع برای احقاق حقوق کودکان دست یابیم.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به اصلاح قوانین و مقررات حوزه کودکان و نوجوانان افزود: سال گذشته آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ به تصویب هیأت دولت رسید و شیوه‌نامه آن مشتمل بر ۷۵ ماده تدوین و ابلاغ شد و نتیجه این اقدامات اصلاح و تسهیل فرایند فرزندخواندگی بود و در استان‌هایی که این طرح اجرایی شد، از جمله در تهران و مشهد با وضعیت بسیار خوبی روبرو شدیم.

کاظمی با اشاره به نتایج مطلوب مشارکت خانواده‌ها در نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست گفت: در شیرخوارگاه حضرت علی اصغر(ع) در مشهد، پایان سال گذشته کودکی نبود همچنین در شیرخوارگاه حضرت رقیه(س) تهران نیز همه کودکان به فرزندخواندگی رفته بودند. در شیرخوارگاه حضرت شبیر و حضرت آمنه(س) نیز تعداد کودکان به طور قابل ملاحظه‌ای کاسته شد.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک درباره اقدامات اجرایی برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست به راه‌اندازی مجتمع‌های شوق زندگی اشاره کرد و گفت: این مجتمع‌ها به واقع چند منظوره هستند و همه خدمات مورد نیاز برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست را ارائه می‌دهد.

کاظمی با اشاره به تجربه و ابتکار خوب دادگستری استان خراسان رضوی در راه‌اندازی مجتمع شوق زندگی از اجرای مرحله دوم این طرح در مشهد خبر داد و افزود: بهترین تقدیر از این اقدام ابتکاری، گسترش و ترویج آن بود که با همکاری قوه قضاییه و دولت، این مجتمع‌ها اکنون در ۶ استان راه‌اندازی شده است و در دیگر استان‌ها نیز در حال شکل‌گیری است.

وی اضافه کرد: اکنون در شیرخوارگاه حضرت آمنه(س) یک مجتمع ویژه شوق زندگی برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست ایجاد شده است و با راه‌اندازی این مجتمع، زمان واگذاری این کودکان به خانواده‌های متقاضی از حدود ۲۹۰ روز به ۶۰ روز کاهش یافته است ضمن اینکه اطلاعات و پرونده‌های مربوط به همه کودکان مرتب شده و با همکاری قاضی مستقر در این مجتمع و مددکاران، اقدامات موثری برای کودکان انجام شده است.

دبیر مرجع ملی حقوق کودک، مجتمع‌های شوق زندگی را ایستگاههایی با ارائه خدمات چند منظوره برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست برشمرد و ابراز امیدواری کرد که این مجتمع‌ها در همه استان‌ها راه‌اندازی شود.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک به تهیه پیش‌نویس اصلاحی برای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان با رویکرد حمایت از کودکان در فضای مجازی و ارتباط با رسانه‌ها گفت: این پیش‌نویس سال قبل تهیه شد و البته هنوز نیاز به بررسی دارد و در سال جاری به دولت تقدیم خواهد شد.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک با اشاره به پیگیری لایحه پلیس اطفال گفت: بررسی این لایحه اکنون در کمیسیون حقوقی قضایی به اتمام رسیده و امیدواریم امسال در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد زیرا تشکیل پلیس اطفال در کشور یک ضرورت است.

کاظمی از تشکیل کمیته آمار حقوق کودک با مصوبه شورای آمار خبر داد و در این باره گفت: آمار مربوط به کودکان در وزارتخانه‌های محوری و مهم از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی کشور ساماندهی شده است.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به انبوه شاخص‌ها در زمینه اطفال و نوجوانان بر لزوم ساماندهی این شاخص‌ها تاکید کرد و افزود: پس از تدوین شاخص‌ها هرگونه تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی در زمینه حقوق کودکان و نوجوانان مبتنی بر داده‌های آماری انجام می‌شود.

دبیر مرجع ملی حقوق کودک اظهار داشت: یکی از سختی‌ها در این زمینه وجود ازدیاد و تنوع و تعدد شاخص‌ها است اما با ساماندهی و تعیین شاخص‌ها، نظام پایش و ارزیابی حقوق کودک از سال جاری در کشور اجرایی می‌شود.

وی با اشاره به طراحی سامانه حقوق کودک مرجع ملی اظهار داشت: بارگذاری اطلاعات حقوق کودک در این سامانه در حال انجام است و امسال دسترسی عموم به اطلاعات این سامانه فراهم خواهد شد.

کاظمی اضافه کرد: اطلاعات مربوط به اقدامات حقوق کودکی، قوانین و مقررات حوزه کودکان و نوجوانان، برگزاری نشست‌ها و فعالیت‌ها، اقدامات استانی و به‌طور کلی وضعیت کودکان در این سامانه قرار داده می‌شود.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به کنوانسیون سازمان همکاری‌های اسلامی در مورد حقوق کودک، افزود: پیش‌نویس این کنوانسیون سال گذشته توسط سازمان همکاری‌های کشورهای اسلامی تهیه شد و اصلاحیه مدنظر خود را با همکاری اساتید حوزه و دانشگاه اعلام کردیم و امیدواریم امسال به نتیجه برسد و با عنوان «سند جده» تصویب خواهد شد.

وی یادآور شد: این سند سال ۲۰۰۵ با عنوان میثاق حقوق کودک در اسلام تهیه شده بود اما اکنون با عنوان کنوانسیون کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در دست تهیه است که در آن همه مقررات حقوق کودک تجمیع شده است.

کاظمی افزود: سال گذشته گزارش ملی جمهوری اسلامی ایران( گزارش پنجم و ششم) به کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل متحد ارائه شد و به تکلیف قانونی خود عمل کردیم.

وی، هماهنگ سازی دستگاه‌ها در موضوعات مرتبط با حقوق کودک را از جمله وظایف مرجع ملی حقوق کودک برشمرد و در این باره اظهار داشت: پنج جلسه شورای هماهنگی مرجع ملی حقوق کودک و حدود ۵۲ جلسه کارگروه‌های شورا نیز برگزار شد و در کنار آن با توجه به نیاز به سیاستگذاری دقیق و ارتباط با کنشگران، ۶ کارگاه نظام حمایت از کودکان و نوجوانان با رویکرد هم‌اندیشی، چالش‌ها و راهکارها در حوزه‌های مختلف مروبط به حقوق کودکان از جمله بازماندگان تحصیل، کودکان کار و خیابان و کودکان اتباع و کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست برگزار شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان مفید
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • (تصاویر) درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق