Web Analytics Made Easy - Statcounter

 فوق تخصص بیماری‌های ریه کودکان در گفتگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیماری‌های شایع ریوی در کودکان اظهار کرد: با شروع فصل سرما بیماری‌های ریوی در کودکان شدت پیدا می‌کنند که این بیماری‌ها اغلب به شکل عفونت‌های ویروسی و باکتریایی ظاهر می‌شوند.


او بیان کرد: بیماری‌های آلرژیک هم مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی را درگیر می‌کنند که به بیماری‌های آلرژیک مجاری تنفسی تحتانی آسم گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در صورتی‌که ریه‌ها و مجاری تنفسی تحتانی یا بافت ریه درگیر عوامل عفونی شوند در ابتدا علائمی مانند سرماخوردگی مانند آبریزش از بینی، تب و سرفه بروز پیدا می‌کنند که این نشانه‌ها می‌توانند به ریه‌ها هم منتشر شوند و علائم ذات‌الریه یا پنومونی را ایجاد کنند.


این فوق تخصص بیماری‌های ریه کودکان افزود: در صورتی‌که کودک غیر از علائم سرماخوردگی به تب‌های بالا دچار شود، سرعت تنفسش افزایش پیدا کند و فرورفتگی زیر دنده‌ها، بین دنده‌ها، بالای جناغ سینه یا بالای استخوان ترقوه هنگام تنفس اتفاق بیفتد؛ این‌ها علائم هشدار دهنده‌ای هستند که نشان می‌دهند بافت ریه درگیر شده است. اگر این نشانه‌ها به‌ویژه در سنین پایین با علائمی مانند بی‌اشت‌هایی شدید و استفراغ همراه باشد در این صورت بیماری شدت پیدا می‌کند و ممکن است دیگر در منزل نتوان بیمار را درمان کرد.

روش‌های درمان پنومونی
نیک‌پندار تاکید کرد: اگر در تصویربرداری و عکس رادیوگرافی از قفسه سینه مشخص شد که عفونت‌های باکتریایی بیماری‌های ریوی را ایجاد کرده‌اند؛ در این صورت با توجه به شرایط عمومی بیمار به‌ویژه سن تصمیم می‌گیریم که آنتی بیوتیک را به شکل خوراکی یا تزریقی از طریق ورید تجویز کنیم. متاسفانه همیشه امکان جداسازی ۱۰۰ درصد بین درگیری ویروسی و باکتریایی وجود ندارد بنابراین برخی اوقات پزشکان بر اساس یافته‌های بالینی اقدامات درمانی را انجام می‌دهند.

او تصریح کرد: در صورتی‌که پنومونی به طور کامل ویروسی باشد، تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها ضرورتی ندارد و تنها درمان‌های حمایتی کافی است. درگیری‌های ویروسی هم اگر با نشانه‌هایی مانند تب بالا، بی‌قراری، حالت تهوع و استفراغ به‌ویژه در سنین پایین (کمتر از ۶ ماه) همراه باشند، می‌توانند خطرناک باشند تا جایی‌که نوزاد به بستری بیمارستان نیاز پیدا می‌کند.

این متخصص بیماری‌های ریه کودکان گفت: برای درمان بیماری‌های آلرژیک مجاری تنفسی تحتانی (آسم) کودکان زیر نظر پزشک باید از اسپری‌های باز کننده برونش و ضد التهاب استفاده کرد.

نیک‌پندار یادآوری کرد: راه‌های پیشگیری از بیماری‌های عفونی اغلب واکسیناسیون و در تماس نبودن با بیماران مبتلاست. واکسیناسیون بیماری‌هایی مانند سیاه‌سرفه، اوریون، سرخک و آنفلوآنزا در برنامه واکسیناسیون کشوری وجود دارد، اما واکسیناسیون آنفلوآنزا جزو برنامه واکسیناسیون کشوری نیست در حالی‌که تزریق این واکسن برای بیماران قلبی و ریوی مزمن ضرورت دارد؛ تزریق واکسن آنفلوآنزا همچنین به مبتلایان به آسم کودکان پیشنهاد می‌شود.


منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرفه تب سرماخوردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۶۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا عرب علیدوستی، صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش موارد ابتلاء به سرخک در این شهرستان گفت: با توجه به نزدیکی استان کرمان به استان سیستان و بلوچستان و مرزهای جنوبی و شرقی، واکسن سرخک ۶ ماهگی به واکسیناسیون روتین کودکان اضافه شده است.

وی افزود: خانواده‌هایی که فرزند زیر پنج سال دارند و به هر دلیل واکسن سرخک را دریافت نکرده‌اند، تزریق آن را به تعویق انداخته‌اند یا حتی از دریافت آن مطمئن نیستند، باید به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه و از واکسیناسیون فرزندشان اطمینان حاصل کنند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان با بیان اینکه بیماری سرخک سرایت‌پذیری بالایی دارد و واکسینه نکردن به‌موقع فرزندان، سلامت آنان را به خطر جدی می‌اندازد از شهروندان تقاضا کرده اهمیت واکسیناسیون فرزندان خود را جدی بگیرند و آن را به تعویق نیاندازند.

وی افزود: خانواده‌های رفسنجانی واکسیناسیون فرزندان خود علیه این بیماری را در ۱۲ و ۱۸ ماهگی با واکسن MMR انجام داده و در صورت مواجهه فرد بیمار و مشکوک به سرخک، جهت انجام نمونه‌گیری فوراً به مرکز خدمات جامع سلامت امام علی (ع) مراجعه کنند.

.

کد خبر 6094301

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین