Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

سرماخوردگي يکي از بيماريهاي شايع در بين کودکان است
همان طور که مي دانيم سرماخوردگي در کودکان يا بزرگسالان درمان ندارد و درمان ها صرفا تسکيني هستند.
سرماخوردگي يکي از بيماريهاي شايع در بين کودکان است که اگر به دنبال راه درمان سرماخوردگي کودکان زير يک سال هستيد مي توانيد با رفتن به ادامه اين مطلب راه درمان سرماخوردگي کودکان زير يک سال را پيدا کنيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علائم و نشانه هاي سرماخوردگي :
علائم سرما خوردگي معمولا بعد از 3-1 روز بعد از تماس با ويروس سرما خوردگي بروز مي کند و شامل اين موارد است:
-گرفتگي يا آبريزش بيني
-خارش گلو يا گلو درد
-سرفه
-احتقان
-سردر يا بدن درد
-آبريزش از چشم
-تب پائين
-احساس خستگي مختصر
-با پيشرفت سرما خوردگي ترشحات بيني ميتواند بتدريج غليظ تر و زرد رنگ ويا سبز رنگ شود.
يکي از مشخصه هاي قابل توجه افتراق دهنده ي بين سرما خوردگي و ساير بيماريهاي ويروسي اين است که در سرما خوردگي معمولا تب بالا وجود نداشته و بر خلاف ساير بيماريهاي ويروسي احساس خستگي شديدي وجود ندارد .
علل سرماخوردگي کودکان زير يک سال :
رينو ويروس ها شايع ترين عامل بشمار ميروند که شديدا هم قابل سرايت ميباشند . راه ورود ويروس به بدن دهان يا بيني است اما در اين بين دستها هم نقش مهمي ايفا ميکنند .
ويروسها بدنبال سرفه ,عطسه و يا حتي حرف زدن در هوا پخش ميشوند .اما از طريق تماس دستها با اشيائي که قبلا دستهاي آلوده به ويروس با آن در تماس بوده(مانند :گوشي تلفن ,ليوان, حوله …) نيز قابل انتقال است.بدنبال تماس دست هاي آلوده با چشم ها ؛دهان يا بيني عفونت سرما خوردگي انتقال ميابد.
پيشگيري از سرماخوردگي کودکان زير يک سال
-از بيماران دوري کنيد. در بيماري‌هاي ويروسي، در چند روز اول، احتمال سرايت بيماري بيشتر است.
-کودک را تميز نگه‌داريد. به او آموزش دهيد هميشه دست‌هايش را بشويد. وقتي آب و صابون در دسترس نيست، از ضدعفوني‎کننده‌هاي حاوي الکل استفاده کنيد. اسباب‌بازي‌ها و سطوح خانه را تميز نگه‌داريد.
-از ظرف، ليوان، کيسه حمام، حوله و ساير وسايل فرد مبتلا به سرماخوردگي که محل‌هايي مناسب براي رشد ميکروب‌ها هستند، به‌طور مشترک استفاده نکنيد.

سرماخوردگي در کودکان يا بزرگسالان درمان ندارد و درمان ها صرفا تسکيني هستند
تغذيه و ساير مراقبت هاي لازم در زمان سرماخوردگي کودکان زير يک سال :
1- مصرف مايعات مانند آب ,آّب ميوه ,چاي , سوپ , و مانند آن در طي سرما خوردگي توصيه ميشود تا جايگزين مايعات از دست رفته از راه ترشحات و تب شوند . مصرف الکل و سيگار باعث تشديد علائم ميشود .
2- مصرف سوپ مرغ: امروزه معلوم شده است که سوپ مرغ اولا بعنوان يک ضد التهاب عمل ميکند و ثانيا باعث تسريع تخليه مخاط و ترشحات از بيني و بهبودي احتقان ميشود که اين مسئله باعث کاهش مدت زمان تماس ويروس ها با مخاط پوششي بيني ميگردد و در بهبود علائم موثر است.
3- استراحت: اگر بيمار دچار تب, سرفه هاي شديد ,و بيحالي ميباشد حتما در خانه استراحت نمايد. حداقل فايده آن اين است که ديگران را مبتلا نميکند ؛و در محل کار حتما از ماسک استفاده نمايد.
4- تنظيم دما و رطوبت اتاق: دماي اتاق بايد گرم بوده و داغ نباشد و اگر هوا خشک است از يک مرطوب کننده استفاده شود .البته دستگاه رطوبت ساز بايد تميز باشد تا محلي براي رشد ميکروبها و قارچ ها نگردد.
5- تسکين گلو درد: غرغره کردن آب نمک گرم يا نوشيدن مخلوط آب ليمو ترش با عسل به تسکين گلو درد و کاهش سرفه ها کمک ميکند .
6- استفاده از قطره هاي بيني نمکي باعث کاهش احتقان بيني ميشود و خصوصا در اطفال به غذا خوردن و خواب بهتر آنها کمک ميکند.
براي تسکين علائم سرماخوردگي کودکان زير يک سال چه کنيم؟
همان طور که مي دانيم سرماخوردگي در کودکان يا بزرگسالان درمان ندارد و درمان ها صرفا تسکيني هستند اما درمان هاي تسکيني در کودکان نيازمند ملاحظاتي است. دادن شربت سرفه به کودکان کمتر از 2 سال به ويژه کمتر از 1 سال ممنوع است.
براي کودکان بالاي 1 سال مي توان شربت سرفه عسل تجويز کرد. حتي مي توان مقدار کمي عسل را با چند قطره آبليموي تازه مخلوط کرد و به کودک داد. مصرف مايعات گرم و غرغره کردن با آب نمک براي کاهش خارش و سوزش گلو مفيد است. داروهاي گياهي مانند دمنوش آويشن نيز به بهبود سرفه کمک مي کند.
براي گرفتگي بيني کودک هم مي توان از قطره هاي بيني استفاده کرد. دادن سوپ مرغ، آش، شير، غذاهاي گرم، آب ميوه تازه و ليموشيرين براي کودک مفيد است ولي بايد از دادن غذاهاي سرخ کردني، ترش، تند و غذاهاي سرد مانند بستني و آب سرد به کودک خودداري کرد.
چه زماني سرماخوردگي کودکان زير يک سال جدي است؟
کودکاني که بي قرارند، تب بالا، سرفه هاي شديد، گوش درد، خس خس سينه و تنگي نفس دارند و علائمشان بيشتر از 10 روز طول کشيده را حتما بايد به پزشک ارجاع داد.
سرفه هاي پايدار نشانه چه مشکلي در کودکان زير يک سال است؟
بعضي از کودکان به خصوص آنهايي که دچار آلرژي، آسم و لوزه سوم هستند مجاري هوايي حساسي دارند و با ورود ويروس به مجاري راه هاي هوايي حساس تر مي شود. اين کودکان ممکن است تا مدت ها بعد از پايان سرماخوردگي سرفه هاي خشکي داشته باشند. اگر سرفه بيشتر از 2 هفته طول بکشد بهتر است با پزشک در اين باره مشورت شود. لازم به ذکر است استفاده از اسپري هاي خوشبوکننده، سيگار و اسپند شدت سرفه را افزايش مي دهد. اگر سرفه خلط دار باشد احتمال سينوزيت کودک مطرح است.
منبع: samatak.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۰۰۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر دهقانی از اختلال کم کاری تیروئید یا تیروئید پرکار به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غدد نام برد و افزود: بیماری کم کاری تیروئید در نتیجه‌ی کاهش تولید و ترشح هورمون‌های تیروئیدی حاصل می‌شود و عموماً زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال، در معرض ابتلا به آن هستند.

این متخصص داخلی در خصوص نحوه درمان بیماری کم کاری تیروئید نیز گفت: درمان این بیماری تقریبا ساده بوده و مصرف قرص‌های حاوی هورمون تیروئید می‌تواند، هورمون‌های مورد نیاز بدن را تأمین کند که در اکثر موارد برای بیماران قرص لوتیروکسین تجویز می‌شود.

وی اضافه کرد: این دارو روزانه یک بار مصرف می‌شود که برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت ناشتا و یک ساعت قبل از مصرف صبحانه مصرف شود. همچنین مصرف همزمان برخی دارو‌ها مانند پنتوپرازول، قرص آهن، کلسیم و... می‌تواند در میزان تأثیرگذاری قرص لووتیروکسین سدیم اثر منفی داشته باشد، لذا توصیه می‌شود، با فاصله حدود یک ساعت با دارو‌های ذکر شده، قرص کم کاری تیروئید مصرف شود.

دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: بیمار ممکن است ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان، پاسخ اندکی را احساس کند، اما پاسخ کامل به درمان با هورمون تیروئید اغلب تأخیر دارد و ممکن است چندین هفته طول بکشد. ضمن اینکه اکثر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، لازم است مصرف دارو را برای باقی عمر ادامه دهند، اما گاهی تعدیل و یا افزایش دوز مصرفی تحت نظر پزشک متخصص اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • علائم و نشانه‌های مالاریا (اینفوگرافی)
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود